Gevogelte – Kip en kalkoen

Kalkoen- en kippenvlees is sappig, mals, mager en, afhankelijk van de bereiding, redelijk neutraal van smaak. De kalkoen die we leveren komt uit Frankrijk of Polen. We hebben reguliere kalkoen en scharrelkalkoen. De scharrelkip is ook Frans en heeft twee Beter Leven-sterren.

Maar waarom zou u zich beperken tot kip en kalkoen, als er ook ander (wild) gevogelte op het bord kan liggen? Gans, parelhoen, fazant en kwartel behoren tot onze topproducten. En dat geldt eigenlijk ook net zo goed voor duif, patrijs en eend.

 

Vette gans

Van alle gevogelte hebben ganzen het hoogste vetgehalte. Ganzenvlees is het lekkerst als het wordt gebraden in de oven.

 

Magere parelhoen

De magere parelhoen is niet gebonden aan een seizoen. Hij komt oorspronkelijk uit Afrika en werd al door de Romeinen graag gegeten. Een gebraden parelhoen, omwonden met spek…

 

Aromatische fazant

De fazant is een heuse delicatesse. Het vlees van wilde fazanten heeft een aromatische smaak, zeker als de vogels zich hebben gevoed met bessen en kruiden. Het vlees van oudere fazanten is vrij droog, dat van jonge exemplaren wat sappiger én omrand met een mooie laag vet.

 

Franse kwartels

Kwartels kennen we van de kwarteleitjes, maar de pootjes of een filet van deze kleinste vogel onder het pluimvee doen uw gasten watertanden. Deze kwartels komen uit Frankrijk en hebben een lichte wildsmaak.

 

Wilde en tamme duiven

Tamme duiven hebben vaak botermals vlees en een verfijnde smaak. De meestvoorkomende (wilde) duiven in Europa zijn houtduiven. Als je hun vlees vergelijkt met dat van tamme duiven, is het compacter, malser en met een meer uitgesproken smaak – de smaak komt dicht bij die van de wilde eend.

 

Spaanse of Schotse patrijs

Origineel komt de Patrijs uit Noord-Spanje, maar tegenwoordig wordt dit klein wild geschoten in Engeland en Schotland. Het fijne, droge vlees is een delicatesse. Jonge exemplaren worden vaak gebraden, de oudere dieren komen gestoofd het lekkerst uit de pan.

 

Vlezige eend

De tamme eend die wij leveren is de Barbarie-eend. Die kunnen we heel leveren, maar natuurlijk ook in stukken: filets, bouten, het vet, het karkas, magen, noem maar op. De Barbarie-eend kenmerkt zich door de vlezigheid en is minder vet dan andere eendenrassen, zoals Mullard-, Peking- en wilde eend. Van wilde eend worden alleen de filets en de bouten gegeten.

 

Gevogelte naar wens gekruid en gesneden

Wij leveren het vlees zoals u wilt: het hele dier, vleugel, dijvlees, satéblokjes, reepjes filet, noem maar op. En desgewenst kruiden we het! U vraagt, wij leveren: u kunt de mix van kruiden en specerijen zo gek niet verzinnen en met liefde denken we met u mee.

Wij leveren aan...

Meer informatie?

    Direct contact? Bel ons!

    Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die er voor u zijn? Wilt u iets nieuws proberen, maar bent u er nog niet helemaal uit? Het soort vlees, hoeveelheden, de manier van verwerken, kruiden- en specerijenmix, tijdstip van levering... Wij zeggen nogal eens: het kan allemaal. Naast onze standaardproducten, leveren wij namelijk ook maatwerk. Neem dus vooral contact met ons op, want wij denken graag met u mee!
    071 522 28 68